ДЭЭРЭМДЭХ ГЭМТ ХЭРЭГ ҮЙЛДСЭН ХОРИГДЛЫН СЭТГЭЛ ЗҮЙН ХЭВ ШИНЖИЙГ ТОДОРХОЙЛОХ НЬ (Шийдвэр гүйцэтгэл судлал, 2025)
Шинэчлэн найруулсан 2015 оны Эрүүгийн хуулийн тусгай ангийн 17.2 дугаар зүйлийн 1 дэх хэсэгт илээр, хүч хэрэглэхгүйгээр дээрэмдэх буюу булаах гэмт хэргийг тусгасан, мөн хуулийн тусгай ангийн 17.2 дугаар зүйлийн 2 дахь хэсэгт хүч хэрэглэж, хүч хэрэглэхээр заналхийлж довтолсон бол гэж дээрэмдэх гэмт хэргийн үндсэн шинжийг хүндрүүлэх бүрэлдэхүүнд тусгасан.