ҮЕ ҮЕИЙН ЭРҮҮГИЙН ХУУЛЬД НИЙТЭД ТУСТАЙ АЖИЛ ХИЙЛГЭХ ЯЛЫГ ОНОГДУУЛЖ ИРСЭН ТҮҮХЭН УЛАМЖЛАЛ (Шийдвэр гүйцэтгэл судлал, 2025)
Монгол улсад эрүүгийн хариуцлагын тогтолцоо хууль эрх зүйн баримт бичигт хэрхэн тусгалаа олж, нийгэмд хор уршигтай ямар үйлдэл эс үйлдэхгүйг гэмт хэрэгт тооцож, ялтанд оногдуулж байсан ялын төрлүүд үүнээс тэр тусмаа одоогийн эрүүгийн хуулийн ялын нэг төрөл болох нийтэд тустай ажил хийлгэх ялыг оногдуулж ирсэн түүхэн уламжлалыг судалж, цаашид хэрхэн уг ял эдлүүлэх ажиллагааны хяналтын үйл ажиллагааны тогтолцоог  сайжруулах, ялын үр нөлөө, ач холбогдолыг дээшлүүлэх арга замыг тодорхойлоход оршино.