ЗАЛИЛАХ ГЭМТ ХЭРЭГТЭЙ ТЭМЦЭЖ ИРСЭН УЛАМЖЛАЛ, ЭРХ ЗҮЙН ДҮН ШИНЖИЛГЭЭ (Шийдвэр гүйцэтгэл судлал, 2025)
Тодорхой төрлийн гэмт хэргийг мөрдөх шалгах арга зүйн асуудлыг авч үзэхийн өмнө тухайн гэмт хэргийн мөн чанар, эрүүгийн эрх зүйн, криминалистик шинжлэх ухааны тодорхойлолтыг нарийвчлан үзэх нь чухал  бөгөөд  залилах гэмт хэргийн криминалистик тодорхойлолтыг судлахын тулд Монгол Улсын эрүүгийн эрх зүйн түүхэн хууль, тогтоомжуудын холбогдох зүйл, заалтыг судлан үзэх нь зүй ёсны хэрэг юм.