ХОРИХ БАИГУУЛЛАГЫН ХАРУУЛ ХАМГААЛАЛТАД ХЯНАГЧИЙН ҮҮРЭГ ОРОЛЦОО, ТУЛГАМДАЖ БАЙГАА ЗАРИМ АСУУДАЛ (Шийдвэр гүйцэтгэл судлал, 2025)
Монгол Улсын хэмжээнд хорих ялыг эдлүүлэх үйл ажиллагааг явуулж байгаа Хорих байгууллагууд нь нийгмийн өмиө хуулиар хүлээсэн чиг үүргийнхээ хүрээнд ялтныг олон нийтээс тусгаарлан баривчлах болон хорих ялыг албадан эдлүүлэх, ялтны аюулгүй байдлыг хангаж. тэдний дунд хууль ёс, дэг журмыг сахиулах, ялгнаас нийгэм, иргэдэд хохирол учруулахаас урьдчилан сэргийлэх зэрэг үйл ажиллагааг дэглэм харгалзахгүй жигд хэрэгжүүлдэг билээ