ХОРИХ БАЙГУУЛЛАГАД ЯВУУЛАХ ХОЙШЛУУЛШГҮЙ АЖИЛЛАГАА (Шийдвэр гүйцэтгэл судлал, 2025)
Хорих байгууллагад үйлдэгдсэн гэмт хэрэг, зөрчил, нас баралт, орголтын тоон үзүүлэлтүүдийг судлан үзэхэд 2000 онд ялтны дундаас үйлдэгдсэн гэмт хэрэг 164, зөрчил 1265, нас баралт 97, орголт 333 байсан бол 2008 онд гэмт хэрэг 28, зөрчил 851, нас баралт 15, орголт 10 болж буурсан нь ШШГБ-н үйл ажиллагааны амжилтыг илэрхийлсэн сайн үзүүлэлт хэдий ч ЭБШХуулийн 172-р зүйл буюу хорих байгууллагад гэмт хэргийн талаарх гомдол мэдээллийг шалгах, “хойшлуулшгүй ажиллагаа” явуулах мэдлэг, мэргэжлийн ур чадвартай байхыг биднээс шаардаж байна