(untitled) (Шийдвэр гүйцэтгэл судлал, 2025)
Олон ургалч үзлийг дээдэлж Монгол Улсад хүмүүнлэг иргэний ардчилсан нийгмийг цогцлоон хөгжүүлэхийг эрхэм зорилгоо болгож хүний эрх, эрх чөлөөг дээдэлсэн эрх зүйн зохицуулалтыг бий болгосноор даруй 20 жилийн нүүрийг үзэж байгаа хэдий ч гэр бүлийн эрх зүйн зохицуулалт түүнийг дагасан маш олон асуудлууд ундарсаар л байна. Энэ нь мэдээж одоогийн дагаж мөрдөгдөж байгаа гэр бүлийн тухай хуультай салшгүй холбоотой юм.